loading...
مجتمع آموزشی حجاب آراسنج
بازدید : 32 چهارشنبه 01 آذر 1391 نظرات (0)

چکیده: یکی از اصول مهم مدیریت زمان اصل 20 - 80 است، یعنی از %20 زمان برای انجام %80 کارهایت استفاده کن. موفقیت در مدیریت صحیح زمان وابسته به تشخیص کارهای مهم است. در این مقاله قصد داریم تا تعدادی از راهکارهای مدیریت زمان را به شما معرفی کنیم.

از نظر مدیریت زمان کارها به چند دسته تقسیم می‌‌شوند:

1- کارهای مهم و فوری: این کارها خود به خود انجام می‌‌گیرد.
2- کارهای مهم و غیر فوری: این دسته کارهایی هستند که افراد موفق و ناموفق را از هم جدا می‌‌کنند و معمولا افراد ناموفق آن را به تعویق می‌‌اندازند.
3- کارهای فوری و غیر مهم: این کارها در جهت اهداف انسان نیستند اما انجام می‌‌شود.
4- کارهای کم اهمیت و غیر ضروری: بعضی افراد به خاطر ناتوانی در انجام کارهای مهم و فوری ( گاهی برای تفنن و گاهی برای فرار از تمرکز حواس ) خود را به این کارها سرگرم می‌‌کنند.

موفقیت در مدیریت صحیح زمان وابسته به انتخاب بین کارهای مهم و غیر مهم است، پس برای موفقیت تحصیلی:

1- از کارهای غیر مهم صرف نظر کنید.
2- کارها را اولویت بندی کنید.
3- راهزنان وقت را بشناسید.
4- راههای ایجاد وقت را یاد بگیرید.

راهزنان وقت:

1- صحبتهای کم اهمیت
2- میهمانان ناخوانده
3- مطالعه مطالب کم اهمیت و غیرضروری
4- روشهای غیر صحیح و عادات نادرست مطالعه
5- تلفنهای مزاحم و غیر ضروری
6- نداشتن انضباط کاری
7- سستی و بی ارادگی در تصمیم گیری
8- دوباره کاری
9- ناتوانی " نه " گفتن به خواسته های نابجا
10 - نداشتن تمرکز حواس
11- عادت امروز و فردا کردن
12- ترس از شکست

راههای ایجاد وقت:

1- زنده کردن وقت مرده ( مثل زمانهایی که در انتظار هستیم، زمانی که در اتوبوس می‌‌گذرد و ... )
2- انجام کارها به طور همزمان
3- تنظیم کردن وقت خواب
4- کنترل بیشتر روی وقت تفریح
5- نه گفتن به درخواست های غیر مهم
6- عقب انداختن کارهای غیر مهم

منبع:
کتاب مدیریت زمان، آقای عبدالحمید سروش (ناشر مولف)

بازدید : 36 چهارشنبه 01 آذر 1391 نظرات (0)

به کلینیک خدا رفتم تا چکاپ همیشگی ام را انجام دهم، فهمیدم که بیمارم ...  خدا فشار خونم را گرفت، معلوم شد که لطافتم پایین آمده.  زمانی که دمای بدنم را سنجید، دماسنج 40 درجه اضطراب نشان داد.  آزمایش ضربان قلب نشان داد که به چندین گذرگاه عشق نیاز دارم، تنهایی سرخرگهایم را مسدود کرده بود ...  و آنها دیگر نمی توانستند به قلب خالی ام خون برسانند.   به بخش ارتوپدی رفتم چون دیگر نمی توانستم با دوستانم باشم و آنها را در آغوش بگیرم.  بر اثر حسادت زمین خورده بودم و چندین شکستگی پیدا کرده بودم ...

 فهمیدم که مشکل نزدیک بینی هم دارم، چون نمی توانستم دیدم را از اشتباهات اطرافیانم فراتر ببرم.  زمانی که از مشکل شنوایی ام شکایت کردم معلوم شد که مدتی است که صدای خدا را آنگاه که در طول روز با من سخن می گوید نمی شنوم ...! خدای مهربان برای همه این مشکلات به من مشاوره رایگان داد و من به شکرانه اش تصمیم گرفتم از این پس تنها از داروهایی که در کلمات راستینش برایم تجویز کرده است استفاده کنم :  هر روز صبح یک لیوان قدردانی بنوشم قبل از رفتن به محل کار یک قاشق آرامش بخورم . 
هر ساعت یک کپسول صبر، یک فنجان برادری و یک لیوان فروتنی بنوشم. زمانی که به خانه برمیگردم به مقدار کافی عشق بنوشم . 
و زمانی که به بستر می روم دو عدد قرص وجدان آسوده مصرف کنم. امیدوارم خدا نعمتهایش را بر شما سرازیر کند:   
رنگین کمانی به ازای هر طوفان ، 
لبخندی به ازای هر اشک ، 
دوستی فداکار به ازای هر مشکل ، 
نغمه ای شیرین به ازای هر آه ، 
و اجابتی نزدیک برای هر دعا  . 
جمله نهایی :  عیب کار اینجاست که من  "" آنچه هستم ""  را  با   "" آنچه باید باشم ""  اشتباه می کنم ،    خیال میکنم  آنچه  باید  باشم  هستم،   در حالیکه  آنچه  هستم نباید  باشم .    


بازدید : 23 چهارشنبه 01 آذر 1391 نظرات (0)

گر مدام درباره شکست صحبت کنید، بگذارید به شمــــــــــــــا بگویم،که : در آسمان و زمین قدرتى نیست که بتواند به داد شما برســــــــد ویاریتان کند ،  اما اگر مــــــــدام دربـــــــاره توانــــــگـــرى و کامیابى صحبت مى‏کنید،باز هم بگذارید به شما بگویم، که در آسمان و زمین قدرتى نیست که ‏بتواند جلو توانگرى و کامیابى شمارا بــگیــــــــــــــــــرد... 

بازدید : 26 چهارشنبه 01 آذر 1391 نظرات (0)

ناه بر خدا ! از آن بلاهایی که دل ها رو جریحه دار کرد و آن فجایعی که پرده از رنج ها و سختی ها برداشت. پناه بر خدا ! از مصیبت هایی که هر مصیبتی را کوچک جلوه داد و از حوادث نا گواری که جمع ورع و تقوا را از هم گسست. پناه بر خدا ! از تیرهایی که خون رسالت را بر زمنی ریخت و دستانی که سلاله جلالت را به اسیری برد. پناه بر خدا ! از مصیبتی که سرهای صالخان را شکافت و بلایی که جان برترین خاندان ها را گرفت.   پناه بر خدا ! از سر زنش و شماتتی که شیر مردان را اسیر و خاموش ساخت و فاجعه ای که سختی و سنگینی که جبریئل(علیه السلام) اثر کرد و مصیبت ناگواری که نزد خدای جلیل عظیم است

بازدید : 24 چهارشنبه 01 آذر 1391 نظرات (0)

به نام خدا

? سرعت واکنش

 

سرعت واکنش ، عبارت از تغییر غلظت هر یک از مواد اولیه یا مواد حاصل نسبت به زمان انجام واکنش است.

 
? نگاه

 
سرعت یک واکنش ، روند تبدیل مواد واکنش دهنده به محصول در مدت زمان معینی را نشان می‌دهد. سرعت واکنشها یکی از مهمترین بحثها در سینیتیک شیمیایی است. شیمیدانها همیشه دنبال راهی هستند که سرعت واکنش مفید را بالا ببرند تا مثلا در زمان کوتاه بازده بالایی داشته باشند و یا در پی راهی برای کاهش سرعت یا متوقف ساختن برخی واکنشهای مضر هستند. بعنوان مثال رنگ کردن سطح یک وسیله آهنی روشی برای متوقف ساختن و یا کم کردن سرعت زنگ زدگی و جلوگیری از ایجاد اکسید آهن است.

 

 ? طبقه بندی واکنشها برحسب سرعت

 
هدف از مطالعه سرعت یک واکنش این است که بدانیم آن واکنش چقدر سریع رخ می‌دهد. ترمودینامیک شیمیایی ، امکان وقوع واکنش را پیش‌بینی می‌کند، اما سینتیک شیمیایی چگونگی انجام یک واکنش و مراحل انجام آن و سرعت پیشرفت واکنش را بیان می‌کند. از لحاظ سرعت ، واکنشها به چند دسته تقسیم می‌شوند:

1) واکنشهای خیلی سریع که زمان انجام این واکنشها خیلی کم و حدود 0,0001 ثانیه است.

2) واکنشهای سریع که زمان انجام این واکنشها کم و در حدود حساسیت انسان به زمان (ثانیه) است.

3) واکنشهای معمولی ، اکثر واکنشهایی که در آزمایشگاهها با آنها سر و کار داریم از این نوع هستند و در حدود دقیقه‌ها یا چند ساعت طول می‌کشند.

4) واکنشهای کند که در حدود روزها و هفته‌ها طول می‌کشند.

5) واکنشهای خیلی کند که در حدود سالها و قرنها طول می‌کشند.

فقط تعداد اندکی از واکنشهای شیمیایی در سراسر فرآیند با سرعت ثابتی پیش می‌روند. بیشتر واکنشها در آغاز واکنش که غلظت واکنش‌دهنده‌ها بالا است با سرعت پیش رفته و با کم شدن غلظت از سرعت کاسته شده و با کامل شدن واکنش به صفر می‌رسد. برخی از واکنشها هم سرعت آنها پس از مدتی ثابت می‌ماند. چنین واکنشهایی ، واکنشهای تعادلی نام دارند.

 ? عوامل مؤثر بر سرعت واکنش

 
عوامل گوناگونی بر سرعت واکنش تاثیر دارند که بطور مختصر در مورد هر کدام توضیحی ارایه می‌شود.

 
? حالت فیزیکی واکنش دهنده‌ها

 

برای انجام یک واکنش ، واکنش‌دهنده‌ها باید با هم مخلوط شوند تا در مجاورت همدیگر قرار گیرند. اگر واکنش‌دهنده‌ها هم‌فاز باشند، یعنی همگی گاز یا بصورت حل شده در حلالی باشند، واکنش با سرعت بیشتری رخ می‌دهد.

 

? غلظت

 
غلظت بیشتر واکنش‌دهنده‌ها باعث ایجاد برخورد بیشتر بین آنها می‌شود و هر چه تعداد برخوردها بیشتر باشد، تعداد برخوردهای موثر هم بالا می‌رود بنابراین سرعت واکنش هم بیشتر می‌شود.

 

? دما

 
از مهمترین عوامل مؤثر بر سرعت واکنشهای شیمیایی است. در برخی از واکنشها با افزایش چند درجه سانتی‌گراد ، سرعت واکنش ممکن است چند برابر بیشتر شود. البته استثناهایی هم وجود دارد.

 
? کاتالیزور

 
کاتالیزورها سرعت یک واکنش شیمیایی را که از لحاظ ترمودینامیکی قابل انجام است، تغییر می‌دهند. بنابراین نمی‌توانند واکنشهایی را که از نظر ترمودینامیک امکان‌پذیر نیستند، به انجام برسانند. کاتالیزورها با پیش بردن یک واکنش از مسیر دیگر انرژی فعالسازی را کم کرده و باعث افزایش سرعت واکنشها می‌شوند.

 

? نقش برخورد در سرعت واکنش

 
برای انجام یک واکنش شیمیایی ، باید مولکولهای واکنش‌دهنده آنقدر به هم نزدیک شوند تا بین آنها برخورد ایجاد شود. این برخوردها وقتی منجر به انجام واکنش می‌شوند که مؤثر باشند، یعنی جهت‌گیری و انرژی برخوردها طوری باشد که بر اثر برخورد برخی پیوندها شکسته شده و پیوندهای جدیدی تشکیل شوند که نتیجه این عمل تولید مولکولهای جدید یعنی محصول است.

 
سرعت هر واکنش شیمیایی متناسب است با تعداد برخورد مولکولها در واحد زمان. اگر تمام برخوردهای مولکولها منجر به انجام واکنش شود، مدت زمان انجام واکنشها باید خیلی کمتر باشد. طبق محاسبات مختلف از هر 1014 برخورد ، فقط یک برخورد به واکنش منجر می‌شود. یعنی برخوردهایی موجب انجام واکنش می‌شوند که انرژی حاصل از برخورد برابر یا بیشتر از انرژی فعالسازی باشد.

 

? انرژی فعالسازی

 
حداقل انرژی لازم که بایستی واکنش‌دهنده‌ها بگیرند تا بتوانند وارد واکنش شوند. انرژی فعالسازی برای تمام واکنش‌های شیمیایی چه گرماگیر و چه گرماده وجود دارد و معمولا از انرژی برخورد میان مولکولها تامین می‌شود.

بازدید : 34 چهارشنبه 01 آذر 1391 نظرات (0)

سمه تعالی

 نشان دوست


دوستی و حب آل محمد(ص) و علی(ع) یکی از نشانه هایی است که ما را بدان می شناسند. این عشق و دوستی از کودکی و همراه با شیر مادر در گوشت و خون ما می آمیزد و تا مرگ همراه ماست. ما عاشق آنهاییم نه به خاطر تعصبات جاهلی و نه به خاطر پیوند و تبار، بلکه به خاطر منش و سیرت آنها که امامان و راهبران ما بوده اند .
بزرگی گفته بود:"محبت بی معرفت نجات نمی آورد !" و چه درست نیز گفته بود! اما مگر می شود نشناخته عاشق شد؟ مگر می شود آل علی را شناخت و عاشق نشد؟ اگرچه همواره کسانی بوده اند که کوشیده اند از این محبت مردم توشه ای و خوشه ای به نفع خود برچینند و خود را در سلسله آنان بندند و از عشق این مردم به آن خاندان سلاحی و از عاشقان آنها سپاهی برای لشکر خود تدارک ببینند و چه بسا موفق شده اند و چه بسیار بی  بصیرتان را فریفته اند ولی این همه در مقابل آنچه که عشق محمد و آل محمد با این مردمان کرده است اندک است! 
نمی شود و نباید به بهانه شناخت، عشق را از مردم دریغ کرد، چرا که این عشق است که گاه در تنگناها به یاری می رسد و در جایی که امید هیچ مفری و نجاتی نیست و عقل راه به جایی نمی برد به یاری می رسد و از سردار لشکر دشمن، پیشقراول کاروان دوست می سازد و حر مثال بارز این نجات است! کدام شناخت و بررسی عمیق عقلی در چنین فاصله کوتاهی چنین تحول شگرفی ایجاد می کند؟

تاریخ ما مالامال از جنگها و هجوم ها و قتل ها و غارت ها بوده  و هست؛ چنانکه تاریخ غالب مردمان جهان چنین بوده است؛ ولی آنچه که محرک ما برای تسلیم نشدن و شکست را نپذیرفتن و از شکست پیروزی ساختن بوده است عشق این خاندان و یادآوری سرگذشت آنان بوده است. به همین دلیل است که در سالگرد شهادت آنان بر مصیبت خود می گرییم و در سوگواریهای خود گریزی به کربلا می زنیم تا با به یاد آوردن اینکه مصیبتی و فاجعه ای سهمگین تر از آنچه که بر سر ما آمده بر سر حسین و یارانش آمد و نه تنها آنان را نشکست بلکه جاودانه شان کرد به خود امیدواری دهیم که اگر بر سر پیمان خویش با خداوند باشیم گذر از هر مصیبتی و تحمل هر اندوهی آسان خواهد بود.
باز تاسوعا و عاشورا در پیش است و ما می رویم تا بار دیگر با بازسازی واقعه کربلا در ذهن و جانمان در آزمون بزرگ دیگری شرکت کنیم که آیا به ندای "هل من ناصر" حسین پاسخ خواهیم داد یا نه ! می رویم تا ثابت کنیم که کربلا را تنها در جغرافیا نمی شناسیم؛ می رویم تا بگوییم که در همه کربلاهای زمین؛ از بامیان تا سیستان و از سامرا تا غزه؛  تاسوعا و عاشورا را می شناسیم و تفاوت کاروان حسین و لشکر یزید را نیز !

بازدید : 36 چهارشنبه 01 آذر 1391 نظرات (0)

آیا می دانید داستان اشعه ایکس (X) بیشتر از یکصد سال پیش آغاز شد.  

آیا می دانید داستان اشعه ایکس (X) بیشتر از یکصد سال پیش آغاز شد؟ درنیمه سده ی نزدهم مردی به نام هاینریش گایسلر کشف کرد که اگر لوله ای که فاقد هواست تحت ولتاژ بالا تخلیه ی الکتریکی شود نورهای زیبایی درون لوله تولید خواهد شد. مدتی پس از آن ویلیلم کروس اثبات کرد که علت درخشندگی ذرات الکتریکی است. پس از آن هاینریش هرتز نشان داد که این اشعه می تواند از لایه های نازک طلا و یا پلاتین عبور کند. شاگرد وی به نام لنارد پنجره هایی از مواد ساخت بطوری که اشعه توانست از راه پنجره باز لوله خارج شود. اکنون به کشف اشعه ایکس می پردازیم :
در سال 1895 ویلهم رونتگن با یکی از این لوله ها که بدون پنجره بود آزمایشی انجام می داد وی متوجه شد که بلورهای نزدیک لوله درخشیدند. جون او می دانست اشعه ای که قبلا کشف شد (اشعه کاتدی ) از شیشه عبور نمی کند تا چنین اثری داشته باشد. گمان برد باید نوع دیگری از اشعه وجود داشته باشد. چون این اشعه نامرئی که از نور و اشعه دیگر بسیار متفاوت بود قابل تشریح نبود. آن را اشعه ایکس ( به معنی اشعه مجهول ) نامید. بعد ها دانشمندان آن را اشعه رونتگن نام نهادند و اکنون نیز این نام را بسیاری از دانشمندان به کار می برند.


اشعه ایکس در لوله ی اشعه ایکس و بدین روش تولید می شود :

1- هوای درون لوله باید به مقداری زیادی تخلیه شود.
2- دو قطب الکتریکی در دو سر لوله تعبیه می کنند
3- یکی از قطب ها به شدت جریان مثبت و آن دیگری به جریان منفی وصل می شود
4- الکترون ها میان دو قطب حرکت می کنند
5- بیشترین مقدار انرژی الکترو نها به گرما تبدیل می شود ولی بخشی هم به اشعه ایکس تبدیل می شود
اشعه ایکس می تواند از جامدات عبور کند چون طول موج آن بسیار کوتاه است هر چه طول موج اشعه کوتاهتر باشد قدرت نفوذ آن در اشیا بیشتر است.

تعداد صفحات : 2

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 17
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 18
  • آی پی امروز : 19
  • آی پی دیروز : 3
  • بازدید امروز : 42
  • باردید دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 46
  • بازدید ماه : 48
  • بازدید سال : 127
  • بازدید کلی : 3,088